• info@meregtelenites-herbalfix.info
  • 0670 544 41 84
Étrendkiegészítőnk bevizsgált termék.
OÉTI eng.szám.: 17487
"Egy termék nem megoldás minden problémára: a több termékből álló kúra biztosítja a leghatékonyabb megoldást!"

Mi a téli fáradtság oka? Hogy szabaduljunk meg tőle?

Tartalom: Téli fáradtság okai | Téli fáradtság ellen

Mindent megpróbált, hogy leküzdje a téli fáradtságot, de semmi nem segít? Könnyen lehet, hogy a rosszkedvét és aluszékonyságát a károsodott bélflórája okozza. Ne nyugodjon bele, inkább tegyen ellene!

A téli fáradtság sokunkat utolér, a komor, hideg idő, a korai sötétedés általában nem tartozik a kedvenceink közé. Ha azonban minden igyekezetünk ellenére sem sikerül túllendülnünk rajta, ideje elgondolkodnunk rajta, vajon nem károsodott-e a bélflóránk?

Téli fáradtság okai

Télen egyrészt kevesebb vitaminhoz jutunk, másrészt a bélflóra is hozzájárul a vitaminok előállításához és hasznosulásához. Egyensúlyának felbomlása esetén ezekből még inkább szűkölködik a szervezet. Az antioxidáns tulajdonságú B7- és B12-vitamin, valamint a K-vitamin előállítása a bélflórát alkotó hasznos baktériumok feladata. Az egészségtelen életmód következtében károsodott bélflóra nemcsak energiahiányt okozhat, de negatívan befolyásolja az immunrendszer hatékonyságát, és a téli fáradtsággal sokszor együtt járó depressziót, koncentrációs zavarokat, ingerlékenységet idézhet elő. De hogyan lehetséges ez? A legtöbben nem tudják, hogy a bélfal sejtjei termelik a hangulat szabályozásáért felelős szerotonin 90 százalékát, ami más ingerületátvivő anyagokkal karöltve segíti az étel előrehaladását a béltraktusban.

A B7- és B12-vitamin, valamint a K-vitamin hiánya kapcsolatba hozható a cukorbetegséggel, vérszegénységgel, illetve bizonyos autoimmun betegségekkel, tehát a károsodott bélflóra több bajt okoz, mint a téli fáradtság.

Téli fáradtság ellen

A bélflóra egyensúlyának felbomlása esetén hiába küzdünk a téli fáradtság ellen tápanyagpótlással, a bevitt vitaminok és ásványi anyagok csak részben, vagy alig szívódnak fel. A helyzetet nehezíthetik a vastagbélben kialakult káros lerakódások, amik megakadályozzák a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és más jótékony összetevők hasznosulását. A bélflóra helyreállításában, így a téli fáradtság leküzdésében hatékonyan és gyorsan segítenek a pre- és probiotikumok, amik a különféle bélgyulladásokra, is jó hatással vannak. Legegyszerűbben a növényi rostok fokozott bevitelével pótolható a hiányzó prebiotikum mennyiség. Spárga, hüvelyesek, zab, banán, gyermekláncfű, Aloe vera, magvak, valamint az inulint tartalmazó cikória, articsóka fogyasztásával juthatunk hozzájuk. Noha a tejtermékek nem tartalmaznak rostokat, a bennük található laktóz szintén prebiotikus tulajdonságú.
Az, hogy mit eszünk, nagyban befolyásolja, hogyan érezzük magunkat. A téli hónapokban különösen megéri odafigyelünk, hogy mi kerül a tányérunkra . A cukorral telepumpált édességek helyett, válasszunk omega-3 zsírsavban bővelkedő diót, natúr mandulát és kesudiót, valamint B-vitaminban gazdag banánt, amik amellett, hogy finomak, segítenek csökkenteni az édességek utáni vágyunkat is. Ezek a csemegék szabályozzák a szerotonin és a dopamin termelődését, így a depresszív hangulat kialakulásának is kisebb lesz az esélye.

Amennyiben szűnni nem akaró fáradtságtól szenvedünk, végezzünk el egy alapos méregtelenítő kúrát a természetes anyagokat tartalmazó HerbalFix rost segítségével, ami nem csupán megtisztítja szervezetünket, hanem megóv a toxinok ismételt lerakódásától is. Ne késlekedjünk a vitaminpótlással, a rost mellé szedjünk HerbálFix Multivitamin tablettát. Egy átfogó méregtelenítést követően, hatékonyabbá válik az anyagcsere, így a bevitt tápanyagok felszívódása, ezzel pedig a közérzetünk is jelentősen javulhat.