• info@meregtelenites-herbalfix.info
  • 0670 544 41 84
Étrendkiegészítőnk bevizsgált termék.
OÉTI eng.szám.: 17487
"Egy termék nem megoldás minden problémára: a több termékből álló kúra biztosítja a leghatékonyabb megoldást!"

Szorulás: gyakori okok és szövődmények

A szorulás – főként, ha krónikus – többféle egészségügyi problémát vonhat maga után, ezért érdemes időben megszabadulnunk tőle. Ehhez azonban tisztában kell lennünk a kiváltó okokkal, mert nem mindegy, hogy a helytelen életmód, vagy szervi probléma áll a hátterében.

Ülő életmódot folytatunk, nem eszünk elég rostot, túl kevés folyadékot iszunk, állandóan stresszeljük magunkat, csupa olyan tényező, ami szorulást okozhat. A hosszabb távon fennálló szorulás azonban számos szövődménnyel járhat, némelyiket csak műtétileg lehet orvosolni.

Következménnyel jár

A kemény széklet hosszú távon aranyeret idézhet elő, ám nem ez a szorulás egyetlen szövődménye. Szorulás esetén a méreganyagok megrekednek a bélcsatornában és felszívódnak, ahelyett hogy megszabadulnánk tőlük. Az erőlködéstől megnő a vérnyomásunk, a végbélnyílás berepedhet, ami vérzéshez vezet. A szorulás szövődményei közé tartozik a divertikulitisz. A divertikulum tulajdonképpen egy tasakszerű képződmény, mely a vastagbél falán alakul. Ezekben a kis tasakokban a széklet megrekedhet, ami gyulladásokhoz, fertőzésekhez vezethet.

Szervi okok a háttérben

A szorulás okának felderítése nem csak a szövődmények megelőzése végett fontos, hanem azért, mert akár komolya betegségek is állhatnak a hátterében. Gyakran valamilyen diszfunkciót vagy betegséget találunk, ilyenek a cukorbetegség, a pajzsmirigy alulműködés, a vér alacsony kálium tartalma, a Parkinson-kór, hasnyálmirigy-, mellékvese- problémák. A szorulás a renyhe bélműködés és az irritábilis bél szindróma következménye is lehet. A szorulás gyakran a vastagbél összeszűkülésének az eredménye, amit kiválthat a bélben felhalmozódott salakanyagok jelenléte, de súlyosabb esetben a vastagbélrák vagy a vastagbél polipok is okozhatják. Igaz ritkán, de előfordul, hogy a krónikus szorulás valamilyen születési rendellenessége eredménye. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szorulás fajtáinak felosztásakor a mentális okokat, a stresszt és a depressziót sem.

Mit tegyünk szorulás ellen?

A szorulás ellen az egészséges táplálkozással, a vastagbéltisztítással és a rendszeres testedzéssel tehetünk a legtöbbet. Támogatják a szorulás megszüntetését a probiotikus baktériumok, amelyeket legegyszerűbben a probiotikumokkal juttathatunk a szervezetünkbe. A béltisztítás hatására távoznak a vastagbélből a szervezet működését negatívan befolyásoló mérgek és a bélfalra letapadt salakanyag, sőt, az immunrendszert támogató bélflóra egyensúlya is helyreállhat. Ennek oka, hogy a lerakódások eltávolításával a bélflóra jótékony baktériumai könnyebben jutnak táplálékhoz, így ismét elszaporodhatnak, ezáltal a káros baktériumok aránya csökken. A rostok ugyancsak nélkülözhetetlenek a szorulás leküzdéséhez. Mialatt keresztülhaladnak a bélrendszeren, magukkal sodorják a bélredőkből a lerakódott káros salakanyagokat, és megszüntetik a renyhe bélmozgást,

Amennyiben emésztési zavaroktól szenved, a HerbálFix Rost rendszeresen alkalmazva segíthet ezek leküzdésében. Képes a toxikus anyagok eltávolítására a szervezetből, ezzel együtt a betegségek és fertőzések megelőzésére, illetve a bélflóra egyensúlyának helyreállítására

HerbaliFix kúra 100 % természetes összetevőkkel, gyógynövények, prebiotikum, káros mellékhatások nélkül!
Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb csomagot!

8.290 Ft / csomag
Ingyenes szállítás
3 csomag

1 fő számára
3 havi adag

9.320 Ft / csomag
Ingyenes szállítás
2 csomag

1 fő számára
2 havi adag

10.360 Ft / csomag
Herbálfix program
Ingyenes szállítás
1 csomag

1 fő számára
1 havi adag