• info@meregtelenites-herbalfix.info
  • 0670 544 41 84
Étrendkiegészítőnk bevizsgált termék.
OÉTI eng.szám.: 17487
"Egy termék nem megoldás minden problémára: a több termékből álló kúra biztosítja a leghatékonyabb megoldást!"

Miért fontos a májtisztítás? | Májvédő tippek a hétköznapokra

Nagyon fontos, hogy a méregtelenítésért is felelős szervünkre, kellő odafigyelést fordítsunk, ha ez nem történik meg, akár maradandóan károsodhat. Ennek elejét vehetjük, ha időt szánunk a májtiszítás rendszeres elvégzésére.
Vannak, akik nem is sejtik, hogy a máj funkciói, mennyire szerteágazóak. Nemcsak méregteleníti a vért, hanem az emésztéshez szükséges epét, koleszterint, fehérjéket termel, keményítőt tárol, szerepe van a fehérjék és a zsírok anyagcseréjében. A szervezetbe bevitt méreganyagok döntő többségének semlegesítése szintén a máj feladata. Ezért létfontosságú a rendszeres májtisztítás, és az ártalmas élelmiszerek kerülése.

Folyton mérgekkel bombázzuk

Sokan értetlenül kérdezik, ha a májunk rendkívül gyorsan regenerálódik, miért van szükség a májtisztításra? A legtöbben nem mindig figyelünk oda arra, hogy mit eszünk, és egyes ételekről nem is sejtjük, hogy a májunkat súlyosan és maradandóan károsíthatják. Ide tartoznak a telített zsírok, lebontásukról és energiává alakításukról a máj gondoskodik, ám a túl sok zsírt nem képes feldolgozni. A zsír felhalmozódik a májban, ennek hatására szabad gyökök termelődnek, amelyek károsítják a szöveteket. A különféle adalékanyagok, kemikáliák, gyógyszerek ugyancsak negatívan hatnak a máj működésére, de a máj egyik legfőbb ellensége az alkohol. Ha túl sok kerül belőle a szervezetbe, súlyosan károsítja a májsejteket, gátolja az újratermelődésüket, a nagy felületen kialakuló károsodás pedig a máj elhalásához vezethet.

Túl sok só, túl sok cukor

A legtöbb embernek eszébe sem jut, hogy a nagy mennyiségben elfogyasztott só és cukor is lerakódik a májban, befolyásolja az itt termelődő emésztőenzimek működését. A túlzott só bevitel hatására, májunk képtelen elegendő fehérjét előállítani, ennek hatására csökken a vérerek folyadékmegtartó képessége, a folyadékok beszivárognak a szövetek közé, és ödémákat idéznek elő. A cukor a májban glukóz formájában halmozódik fel, ha pedig végképp nem tud több glukózt tárolni, akkor a cukor visszakerül a vérbe zsírsavak formájában.

Hasznos májvédő tippek

A májtisztítás olyan problémákon is segít, mint a paraziták okozta székrekedés, haspuffadás, gázosodás, valamint emésztési problémák. A bélflórában megtalálható Bifidobacterium bifidum és a Lactobacillus plantarum pótlásával, az alkohol okozta májkárosodás gyorsabban javulhat, az ezeket a baktériumokat tartalmazó probiotikus készítmények fogyasztásával hatékonyan megvédhetjük a májunkat. Ugyanezt a célt szolgálja a máriatövisből kivont antioxidáns szilimarin, amely segít a májsejtek regenerálásában, a gyulladás megszüntetésében és a rákos sejtek megsemmisítésében. Ne szedjünk feleslegesen gyógyszereket, tartózkodjunk az alkoholtartalmú italok fogyasztásától, a túl sok sótól és cukortól, továbbá iktassuk ki a zsíros és a rántott ételeket a mindennapjainkból. Növeljük a növényi rostok bevitelét (például együnk chia magot), a kefir és a sovány joghurt segítenek a bélflóra egyensúlyban tartásában, ezáltal támogatják a májfunkciókat. A májtisztítás rendkívül kedvezően hat a szervezetünkre, ezzel jelentősen növeljük azt a képességét, hogy visszaállíthassa korábbi méregtelenítő funkcióját.

A méreganyagoktól való megtisztulásban, hatékony segítőnk lehet HerbálFix Rost. Használatával, a toxinok eltávolításán kívül, a szervezet számára szükséges jótékony hatású tápanyagok, prebiotikumok visszapótlása is megtörténik.

HerbaliFix kúra 100 % természetes összetevőkkel, gyógynövények, prebiotikum, káros mellékhatások nélkül!
Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb csomagot!

8.290 Ft / csomag
Ingyenes szállítás
3 csomag

1 fő számára
3 havi adag

9.320 Ft / csomag
Ingyenes szállítás
2 csomag

1 fő számára
2 havi adag

10.360 Ft / csomag
Herbálfix program
Ingyenes szállítás
1 csomag

1 fő számára
1 havi adag