• info@meregtelenites-herbalfix.info
  • 0670 544 41 84
Étrendkiegészítőnk bevizsgált termék.
OÉTI eng.szám.: 17487
"Egy termék nem megoldás minden problémára: a több termékből álló kúra biztosítja a leghatékonyabb megoldást!"

Léböjtkúra: nem egyenlő az éhezéssel!

Ha könnyen elvégezhető otthoni méregtelenítő kúrát szeretnénk, érdemes rászánni magunkat egy párnapos léböjtkúrára. A tévhittel ellentétben, nemcsak gyógyteákon és vízen élhetünk, hanem olyan, rostokban gazdag préselt zöldség-és gyümölcsleveken, amik a vitaminraktárainkat is feltöltik.

Való igaz, hogy a léböjtkúra idején szilárd táplálékot egyáltalán nem vehetünk magunkhoz, azonban testünket ez idő alatt is táplálhatjuk. Persze a kúra elvégzése igényel némi önfegyelmet, azonban erőfeszítéseink gyorsan megtérülnek.

Honnan tudjuk, hogy eljött a léböjtkúra ideje?

A léböjtkúra elvégzése akkor ajánlott, ha látszólag minden indok nélkül, ráadásul sűrűn leszünk betegek, nyelvünket fehér lepedék borítja, különféle gyulladásos tünetektől szenvedünk, beleértve az ízületi gyulladást is, bőrünk minősége romlik, esetleg Candida-fertőzéssel, székrekedéssel és hasmenéssel küzdünk. A testünkben lerakódott mérgek ugyanis az immunrendszer működésére negatívan hatnak, miután hatással vannak a vastagbelünkben található immunsejtekre, továbbá a bélflóra állapotára, ami ugyancsak jelentősen befolyásolja az immunrendszer optimális működését. A léböjtkúra fontosságára azonban a különféle hiányállapotok is felhívják a figyelmet, hiszen a beleinkben megrekedt salakanyagok gátolják a megfelelő tápanyag felszívódás, így a testünk nem jut hozzá a fontos vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. A léböjtkúra elvégzése súlyfelesleg esetén is célszerű, de a depresszióra és a koncentrációs zavarokra szintén remek gyógyír lehet.

Hogyan vágjunk bele a léböjtkúrába?

Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, a céljaink elérésének érdekében nem csalhatunk, nem tehetünk engedményeket magunknak, hiszen ezzel a léböjtkúra sikerességét kockáztatjuk. Ne essünk túlzásokba, soha ne kísérletezzünk azzal, hogy kizárólag vizet veszünk magunkhoz. Természetesen a léböjtkúra kellő elhatározás nélkül nem fog menni, ezért, ha rászántuk magunkat, ne szegje kedvünket, hogy a harmadik napon úgy érezzük, eljutottunk a holtpontra, ezen ugyanis gyorsan túllendülünk. És akkor lássuk a konkrét számokat! A léböjtkúra otthoni körülmények között maximum 5-7 napig tartson, az ennél hosszabb kúra csak orvosi felügyelet mellett ajánlott.
Alapszabály, hogy kizárólag folyadékot vehetünk magunkhoz, ami 3-4 liter préselt, esetleg ásványvízzel kevert zöldség- vagy gyümölcslevet jelent. Kimondottan jót tesz a búzafűlé, a sárgarépa-, a cékla, illetve a káposztalé, továbbá a kevert levek: sárgarépa naranccsal, cékla almával vagy meggyel, zellerlé almával és citrommal, nyáron az uborkalevével elegyített görögdinnyelé kimondottan finom. Emellett tegyünk egy próbát, az Aloe vera itallal, igyunk gyógyteákat, különösképpen méregtelenítő hatással bíróakat, mint a fehérmályva, a kutyabenge és a bojtorján. Az utóbbi gyökerében lévő inulin rostok ösztönzik az emésztést, gyorsítják a táplálék áthaladását a bélrendszeren, ezáltal megszüntetik a puffadást és a székrekedést. Erős fejfájás, szédülés esetén egy kiskanálnyi, jó minőségű mézet elszopogatatunk.

Milyen eredményekre számíthatunk?

Amennyiben kellően kitartóak voltunk, a léböjtkúra segítségével elérhető a testi-lelki megújulás, ráadásul betegségmegelőző hatása is van. Jobb a lesz a kedélyállapotunk, frissebbnek, életerővel telinek érezzük magunkat, enyhülnek az alvászavarok, javul a memória, megszűnnek a pattanások, a bőrgyulladások, üdébbé válik a bőr, a körmök és a haj erősebb és élettelibb lesz. A salakanyagok eltávozásával ráadásul veszíthetünk a felesleges kilóinkból, lapossá válik a hasunk, nem mellesleg ismét beleférünk a régi ruháikba.

Hogyan fejezzük be a léböjtkúrát?

A hatodik naptól kezdve már ehetünk szilárd gyümölcsöket, joghurtot, sovány sajtokat, sovány tejtermékeket, majd következnek a zöldségek. A nyolcadik napon ismét megszorítások nélkül vehetünk magunkhoz egészséges ételeket, azonban kerüljük a félkész, előre csomagolt, adalékanyagoktól hemzsegő ételeket.

Bárki végezhet léböjtkúrát?

A válasz egyértelműen nem! Várandós nők, szoptató anyák, gyerekek, emésztőrendszeri és daganatos megbetegedésekben szenvedők, valamint cukorbetegek nem végezhetnek léböjtkúrát azok sem, akik valamilyen betegségből lábadoznak, de a műtét utáni időszakban sem ajánlott.

Ugyan a léböjtkúrát nem helyettesíti, de egy alapos méregtelenítés is segíthet szervezetünk megtisztításában. A HerbálFix kúra elvégzése segít kitisztítani a méreganyagokat a szervezetből, mindemellett visszapótolja a szükséges vitaminokat és rostokat.

HerbaliFix kúra 100 % természetes összetevőkkel, gyógynövények, prebiotikum, káros mellékhatások nélkül!
Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb csomagot!

8.290 Ft / csomag
Ingyenes szállítás
3 csomag

1 fő számára
3 havi adag

9.320 Ft / csomag
Ingyenes szállítás
2 csomag

1 fő számára
2 havi adag

10.360 Ft / csomag
Herbálfix program
Ingyenes szállítás
1 csomag

1 fő számára
1 havi adag