• info@meregtelenites-herbalfix.info
 • 0670 544 41 84
Étrendkiegészítőnk bevizsgált termék.
OÉTI eng.szám.: 17487
"Egy termék nem megoldás minden problémára: a több termékből álló kúra biztosítja a leghatékonyabb megoldást!"

Emésztőenzimek

Mi az az emésztőenzim?

Az enzimek a szervezetünkben lejátszódó minden folyamatban, így az emésztésben is kulcsszerepet játszanak. Az enzimek gyakorlatilag az emberi szervezetben lejátszódó folyamatok katalizátorai: ha nem léteznének, nem lenne élet.

Feladatuk ugyanis az, hogy a szervezetünkben lejátszódó minden reakciót olyan szintre gyorsítsanak fel, ami az életben maradáshoz szükséges.

Az emésztőenzimek dolga, hogy elősegítsék a tápanyagok kémiai lebontását. Az emberi szervezet számára a legfontosabb emésztőenzim az amiláz, amit a kettős elválasztású, enzimtermelés szempontjából exokrin mirigy, a hasnyálmirigy termel.

Az enzimek szintjének csökkenésével az emberi szervezet reakciói fokozatosan lassulnak. Kutatások bizonyítják, hogy a kor előrehaladtával, az emberi szervezetben az enzimtermelés fokozatosan lelassul, az enzimszint csökken.

Milyen emésztőenzimek fordulnak elő a szervezetünkben?

Az emberi emésztőrendszer gyakorlatilag az enzimekre, azok működésére épül. A rendszer teljes hosszában számos, egészen pontosan tizennyolc különböző típusú emésztőenzim termelődik, amelyek mindegyike más és más funkcióval rendelkezik.
Az emésztőrendszerben enzimtermelő szervek a nyálmirigyek, a gyomor, a hasnyálmirigy és a bélnyálkahártya. Ezek mindegyike számos különböző emésztőenzim termelésében vesz részt, melyek a legváltozatosabb aktivátorok hatására kezdenek termelődni.
Míg a nyálmirigyek és a gyomor csupán egy-egy típusú, egyféle anyag lebontására alkalmas enzimet hoz létre, addig a hasnyálmirigy kilenc, míg a bél nyálkahártyája hét különböző típusú emésztőenzimet, amelyek közül a legismertebb az amiláz.

Miért fontosak az emésztőenzimek?

Az enzimek tehát felelősek a szervezetben lezajló emésztési folyamatokért, ezzel együtt pedig a sejtek megfelelő mértékű energia- és tápanyagellátásáért.Segítséget nyújtanak az új sejtek felépítésében, továbbá felelnek az elhasználódott sejtek lebontásáért, valamint a bomlástermékek eltávolításáért.

Nem véletlen az úgynevezett „civilizációs betegségek” megjelenése és folyamatos terjedése. Ha az ember szervezetébe kizárólag, vagy jelentős részben csak biológiai szempontból halottnak tekinthető, azaz hőkezelt, illetve kémiailag módosított táplálék jut, a szervezet idővel kimerül. Ennek oka az, hogy nem képes olyan mennyiségben termelni az emésztőenzimeket, hogy az elegendő legyen a halott táplálék lebontására, míg a módosítatlan növényi táplálékok tartalmazzák ezen enzimeket, így segítik az emésztést.

A kor előrehaladtával a szervezetben lassul az enzimek termelése, s vele lassulnak az emésztési folyamatok, sőt, az öregedés megkezdődésével komolyabb emésztési panaszok léphetnek fel.

A HerbálFix Rost kizárólag természetes anyagokból készült és a szervezet számára olyan élő tápanyagokat tartalmaz, amelyek segítik az emésztőrendszer, és különösen a bél megtisztulását. A kúra kiemelten jótékony hatásának tekinthető, hogy a salakanyagok kitakarításával, hozzájárul a szervezet belső egyensúlyának visszaállításához és fenntartásához.

A szervezet belső megtisztulásának köszönhetően az emésztőrendszer működése harmonikussá válik, így a HerbálFix Rost 5 az 1-ben tisztítókúra tökéletes választás, ha a civilizációs átoknak tekinthető, hőkezelt és módosított táplálékok terhétől szeretné megszabadítani szervezetét.

A hasnyálmirigy emésztőenzimek feladata

A kettős elválasztású hasnyálmirigynek exokrin szempontból a legfontosabb funkciója a táplálék megemésztésében való részvétel. A hasnyálmirigy enzimjei a táplálékkal a szervezetbe került fehérjék, zsírok és szénhidrátok lebontására alkalmasak. A hasnyálmirigyben termelt enzimek az úgynevezett patkóbélben fejtik ki hatásukat.

A hasnyálmirigy a szervezetünk legfontosabb emésztőenzimet termelő szerve, működése létfontosságú, hiszen elengedhetetlen szerepe van a fehérjék, a lipidek, a zsírok, illetve a vitaminok lebontásában, ráadásul kiemelten fontos a vércukorszint megfelelő szinten tartásához.
A hasnyálmirigy működésének zavara esetén először cukorbetegség jelentkezik és emésztési zavarok lépnek fel, később azonban ennél súlyosabb problémák is jelentkezhetnek.
A HerbálFix Rostot természetes összetevőkből állították össze, így képes nem csak megtisztítani az emésztőrendszert, de helyreállítani annak egyensúlyát is, miközben feltölti a szervezetet a szükséges rostokkal és vitaminokkal.

Az enzimhiány okai és tünetei

Az emésztőenzimek mennyiségi csökkenésének vagy éppen egy-egy enzim hiányának legenyhébb tünetei közé tartoznak:

 • rendszeres puffadás,
 • nagymértékű gázképződés,
 • a szokottnál gyakoribb böfögés,
 • rendszeres hasmenés,
 • a tápanyagok elégtelen felszívódásából eredő egyéb hiánybetegségek,
 • gyakori székrekedés.

Az emésztés folyamata gyakorlatilag az étel illatával és látványával kezdődik, hiszen ezek azok az ingerek, amelyek megindítják a nyálelválasztást, így közvetve az emésztőenzimek termelődését. Ha egy ember szervezetében nem termelődik elegendő emésztőenzim, annak számos oka lehet.

 • Helytelen étrend: kevés vitamin, ásványi anyag, alacsony elektrolit-bevitel; ezek mindegyike szükséges az enzimtermeléshez.
 • Kor: az idő előrehaladtával lassul az enzimtermelés.
 • Ételek túlmelegítése: az enzimek 47°C feletti hőmérsékleten lebomlanak, így a helyes táplálkozás mit sem ér.
 • Fénynek vagy levegőnek kitett ételek: az állott zöldségek enzimtartalma meglehetősen alacsony.
 • Fluorid-tartalmú víz fogyasztása: a fluorid blokkolja az enzimek működését.
 • Sok „élő” tápanyagot nem tartalmazó élelmiszert fogyasztása.

Bizonyos esetekben a szervezet belső egyensúlya eleve felborult olyan problémák miatt, amilyen lehet például a hasnyálmirigy gyulladása, az epehólyag eltávolítása, illetve a különböző pH rendellenességek, amelyek mindegyike enzimhiányos állapothoz vezet, hiszen inaktiválják vagy éppen teljes mértékben kimerítik azokat.

Egészséges életmóddal az enzimhiány ellen

Kutatások megállapították, hogy az ember már születésekor rendelkezik adott mennyiségű enzimkészlettel, ami később folyamatosan fogy. Valami azonban nincs a génekbe kódolva, ez pedig az enzimek csökkenésének tempója, mértéke.

Bár az emésztőrendszer napjainkban kevéssé van középpontban, emésztőenzimek az élethez legalább annyira nélkülözhetetlenek, mint a megfelelő szívműködés vagy a légzőrendszer.

A HerbálFix Rost 4 az 1-ben készítménye pontosan azokat a természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmazza, melyek szükségesek az emésztőrendszer megtisztítása és a helyes működés megteremtése érdekében. Összetevőinek köszönhetően megtisztítja a bélrendszert, segíti a belső szervek méregtelenítését és megszabadítja a szervezetet a modern életmód okozta szennyeződésektől, salakanyagoktól.

Válassza Ön is a HerbálFix Rost belső tisztítókúrát és védje meg emésztőrendszerét a korai öregedéstől!