• info@meregtelenites-herbalfix.info
  • 0670 544 41 84
Étrendkiegészítőnk bevizsgált termék.
OÉTI eng.szám.: 17487
"Egy termék nem megoldás minden problémára: a több termékből álló kúra biztosítja a leghatékonyabb megoldást!"

Mire utal a darabos széklet?

 

Órákat tölt a toaletten? Nehezen ürül, és darabos a széklete? Tőlünk megtudhatja a darabos széklet okait, és azt is, hogy mit lehet tenni ellene.

Elpanaszoljuk a barátainknak, ha fejfájósok vagyunk, ám azt egyikünk sem veri nagydobra, ha darabos a széklete. Pedig a darabos széklet, főként, ha sűrűn jelentkezik, arra figyelmeztet, hogy valami gond van az emésztésünkkel.

Darabos széklet gyakori okai

Kemény és darabos széklet legtöbbször akkor keletkezik, ha az elfogyasztott táplálék lassan halad át az emésztőrendszeren (más szóval lecsökken a tranzitidő), ami székrekedéshez vezet. Kiváltó oka lehet az elégtelen rostfogyasztás, a nem megfelelő folyadékbevitel, és a lassú bélmozgás. Egyes gyógyszerek, mint a fájdalomcsillapítók, vérnyomáscsökkentők, vaspótlók, savlekötők, vízhajtók, hosszú ideig szedett hashajtók, és a Parkinson-kórra elleni gyógyszerek huzamosabb ideig történő szedése is darabos székletet eredményező szoruláshoz vezethet.

Betegségek miatt is kialakulhat

A székrekedéssel együtt járó darabos széklet rendellenes bélműködés következménye is lehet. Maga a székrekedés nem betegség, csak tünet, de utalhat divertikulitiszre, emésztőrendszeri gyulladásokra, IBS-re, Crohn-betegségre, a stresszre, szorongásra visszavezethető székletvisszatartásra, mellékpajzsmirigy túlműködésre, pajzsmirigy alulműködésre, továbbá hasnyálmirigy problémákra és cukorbetegségre.

Mik a veszélyei?

A darabos széklet, ha hosszasan fennáll, aranyeret okozhat. A végbélnyílás körüli vénákat terhelő nyomás a nehézkes ürítés miatt megnőhet, emiatt jelennek meg az aranyeres csomók. A darabos széklet kinyomása miatti erőlködés következtében felszökhet a vérnyomás, és végbélrepedés következhet be.

Milyen a normális széklet?

Az egészséges széklet színe barna, kolbász/kígyó formájú, a felülete sima vagy enyhén repedezett. A naponta ürített széklet mennyisége 100 gramm és 500 gramm közötti.

Hogyan szüntethető meg?

    • Ha a székletünk feltűnően darabos, szervezetünknek sokkal több rostra és folyadékra van szüksége, emellett jóval több mozgásra, ami felgyorsítja a bélmozgást.

 

    • Igyunk naponta 2,5-3 liter tiszta vizet, ellenben a kávét és az alkoholt lehetőség szerint mellőzük, mivel folyadékot vonnak el a szervezettől.

 

    • Felnőttek számára napi 20 – 35 gramm rostbevitel ajánlott, zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonák, esetleg rostkészítmények formájában.

 

    • A fehér lisztből sütött pékáruk helyett, fogyasszunk teljes kiőrlésű liszttel sütötteket.

 

  • Vezessük be étrendünkbe a korpát, psyllium maghéjat és chia magot, mind jó szolgálatot tehetnek a székrekedés ellen.

Ha darabos széklet minden igyekezetünk ellenére sem szűnik meg, keressük fel az orvost!

A rosthiányos táplálkozás következménye a széklet megkeményedése, ami székrekedéshez vezet. A HerbálFix Rost helyreállítja az emésztést, megmozgatja a beleket, és olyan természetes hatóanyagokat tartalmaz, amelyek a szervezetbe jutva segítik a vitaminok és más jótékony hatású anyagok beépülését.

 

HerbaliFix kúra 100 % természetes összetevőkkel, gyógynövények, prebiotikum, káros mellékhatások nélkül!
Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb csomagot!

8.290 Ft / csomag
Ingyenes szállítás
3 csomag

1 fő számára
3 havi adag

9.320 Ft / csomag
Ingyenes szállítás
2 csomag

1 fő számára
2 havi adag

10.360 Ft / csomag
Herbálfix program
Ingyenes szállítás
1 csomag

1 fő számára
1 havi adag