info@meregtelenites-herbalfix.info
0670 544 41 84
"Egy termék nem megoldás minden problémára: a több termékből álló kúra biztosítja a leghatékonyabb megoldást!"
Étrendkiegészítőnk bevizsgált termék.
OÉTI eng.szám.: 17487
Kosár
0 Ft

Péntek, Április 27.

Étvágytalanság oka | Tippek étvágytalanság ellen

Étvágytalanság oka | Tippek étvágytalanság ellen

Étvágytalanság esetén nem feltétlenül kell valamilyen betegségre gyanakodni, akár egy stresszes élethelyzet is kiválthatja. Amennyiben huzamos idő elteltével sem változik a helyzet – a további fogyás elkerülés miatt – , ha kell orvosi segítséggel, de járjunk utána az okoknak.

Az étvágytalanság mögött egyszerű okok is meghúzódhatnak. Mindannyiunk számára ismerős helyzet, amikor egy súlyosabb megfázás vagy influenza idején egy falat se csúszik le a torkunkon. Ez egy természetes folyamat, hiszen a szervezet a gyógyulásra koncentrál, ezért az evés háttérbe szorul.

Étvágytalanság lelki okai

Akkor is étvágytalanná válhatunk, ha valamilyen közelgő esemény szorongással tölt el minket, legyen szó vizsgáról, vagy közönség előtti szereplésről. A depressziós emberek gyakran nem kívánják az ételt, de az étvágytalanság egyéb pszichés betegségek kísérője is lehet. Bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként szintén kialakulhat ételundor.

Étvágytalanság idős korban

Idős korban a táplálkozás sokszor gyökeresen megváltozik. Sorvadnak az ízlelő bimbók, a fogak elvesztése miatt pedig kifejezetten nehezítetté válik a táplálékbevitel, ami különféle hiánybetegségekhez vezethet. A nyugdíjas, főként egyedül élő emberek körében sokkal gyakrabban alakul ki étvágytalanság, mint azoknál, akiknek van társuk. Gyermekkorban a fogzás, vagy a testvérféltékenység az okozója, és az óvodai beszoktatás idején sem ritka.

Étvágytalanság betegségek miatt

Az étvágytalanságnak mélyebben gyökerező eredete is lehet. Előfordulhat, hogy olyan emésztőrendszeri elváltozás idézi elő, mint az irritábilis bél szindróma (IBS), vagy Chron-betegség. Kísérő tünetként hasmenés, szorulás, puffadás, hasi görcsök, egyes esetekben véres széklet jelentkezik, nem ritkán hányinger, hőemelkedés, láz kíséretében. A tüneteket ne vegyük félvállról. Ajánlott felkeresni egy gasztorenterológust, aki kizárja a reflux, a gyomor- vagy nyombélfekély, valamint a daganatos betegség lehetőségét. A további vizsgálatok fényt deríthetnek epekövességre, hasnyálmirigy-gyulladásra, pajzsmirigy működési zavarra, kezdődő cukorbetegségre, esetleg veseelégtelenségre. A mellékvese csökkent működése szintén étvágytalanságot okozhat, de a depresszió, továbbá a B1-vitamin hiánya is.

Tippek étvágytalanság ellen

Léteznek kimondottan étvágynövelő vitaminok, ilyen a B-vitamin. Patikákban, bioboltokban kaphatók étvágyjavító teák, keserű cseppek, de egyes ételek is fokozhatják az étvágyat. Ajánlott a gyömbér, a paprika, a savas gyümölcsök, a koriander és a fokhagyma, továbbá a növényi csírák. Fontos, hogy mindig kis adagokat tegyünk a tányérra, a nagy halom étel látványa riasztóan hathat arra, aki étvágytalanságban szenved. A sport, a friss levegőn való tartózkodás, szintén meghozhatja az evéshez való kedvet.

A mindennapok során sok olyan anyag kerül szervezetünkbe, ami káros hatással vannak az egészségünkre, megterhelik a bélrendszert és hosszú távon étvágytalanságot okozhatnak. Ezért fontos, hogy időről időre méregtelenítsünk, a HerbálFix Rost használatával hatékonyan eltávolíthatjuk szervezetünkből azokat a káros méreganyagokat.

Szakértőink

Méregtelenítésre mindenkinek szüksége van! A levegőben, a vízben, az élelmiszerekben és a kozmetikumokban is megtalálható méreganyagok hatást gyakorolnak szervezetünkre. Hosszú távon legyengítik azt, és hajlamossá tesznek a különböző megbetegedésekre. Ne halogassa tovább a kúrát, kérdésével forduljon hozzám bizalommal az info@meregtelenites-herbalfix.info e-mail címen, 48 órán belül válaszolok!

HerbaliFix kúra 100 % természetes összetevőkkel, gyógynövények, prebiotikum, káros mellékhatások nélkül!
Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb csomagot!

10.800 Ft / csomag
HerbálFix - package
ingyenes kiszállítás
3 csomag
11.800 Ft / csomag
HerbálFix - package
ingyenes kiszállítás
2 csomag
14.800 Ft / csomag
HerbálFix - package
ingyenes kiszállítás
1 csomag

Összetevők listája | Használati útmutató | vásárlói vélemények | orvosi tanácsok

nongmo natural premium

Elismeréseink:

GMO mentes Prémium minőség vegetáriánus
Természetes összetevök
Glutén mentes Magyar termék Golden Lion